På topp just nu

Den senaste topplistan över vad som förgyller mitt liv just nu:

Vägen till Avonlea. Denna underbara serie som gick på TV för lääänge sen och som min morfar var underbar nog att spela in, går nu för fullt hos mig. Minst ett avsnitt varje dag. Jag är stolt innehavare av vhsband med ca 60 avsnitt! För er som inte är lyckligt lottade nog att ha sett serien kan jag berätta att det är mysiga idylliska gammaldags avsnitt i stil med miljön i "Anne på grönkulla", alltså utspelad på sekelskiftet på landet.  Allt andas harmoni och är charmigt och genomrekorderligt, så fjärran från Big Brother man kan komma, så jag vill inget hellre än krypa under en mjuk filt, gnaga på nåt gott och se avsnitt efter avsnitt.  

Snö. Ja den lyser fortfarande med sin frånvaro. Och kanske just därför längtar jag så otroligt tills den börjar dala ner från himlen. Jag drömmer om fina vinterdagar, då husen ligger inbäddade i mjuk snö, nätterna inte är riktigt lika mörka och det knarrar under kängorna när man går. Minnena från förra januari är väldigt fina. Jag kommer ihåg hur snöplogarna körde omkring på vägarna och själv satt jag och målade tavlor till Lalehs stämma.
Även om det naturligtvis blir en massa snökaos i trafiken och det blir betydligt svårare för mig att köra soporna till det utomhusbelägna soprummet på jobbet så..... det är värt det!!

Musik. Det är härligt när jag hittar en sån där låt som ger mig den där glimten i ögat. Som nu när jag lyssnar på "I believe" med DJ Bobo. (Du kanske rynkar på din fina näsa över denna fåniga eurotechno, men du ska veta.. glad musik som den här gör minst lika stor skillnad i världen som några deppiga hypernyanserade rader av nån sofistikerad singersong-writer.)

Advokado. Den smakar inte så jättemycket. Men jag känner mig glad över att kunna räkna med den i min matlagning nuförtiden. Dessutom är den nyttigt fet och passar utomordentligt i en smal människas kost.

Resabort-tankar. Blir riktigt sugen när jag vart inne på Wings sida. (Som är en riktigt hyvens sida designmässigt. Underbart typsnitt! Det smälter som smör i solsken.) Jag kanske inte reser bort under den närmsta framtiden, måste spara ihop lite pengar först men... det är härligt att tänka på!!
Nu när det är mörkt och vinter i landet, känns det helt surrealistiskt att tänka på hur det skulle kännas att lata mig vid en pool, se det blågröna vattnet, känna solens strålar.... oh boy.

Ljuset. Det har ju nyss vänt. Men det är på väg! Sakta men säkert kommer det bli ljusare och ljusare! Som den ljusdyrkare jag är, ser jag till att gå små promenader mitt på dagen för att kunna uppleva det lilla ljus som finns just nu.

Min mobil som är på väg till mig snart!

Plugga. Till exempel historia eller tyska glosor. Why not!

Träna. Fick hålla i mig idag, så att jag inte hoppa ut och joggade idag med. Musklerna måste ju få vila åxå!

Kommentarer:
Postat av: hon på landet

Tillfogar min lilla minitopplista för kvällen.
Sitta i sängen iklädd nattlinne, lyssnande på spraket i kaminen, kännande den härliga värmen och varför inte hundens mjuka päls, läsande en intressant bok och vetskapen om att jag snart får somna medan vinden vinder om knuten....

2007-01-08 @ 21:53:52

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits